Високопротеинна мексиканска салата

Днес ще ви споделя една много бърза и лесна рецепта за "мексиканска салата" (или поне аз така си я наричам):
Необходими продукти:
  • Червен боб/черен боб (от консерва, без добавки) - в случая използвах смес от двата вида, но става и само с червен или само с черен
  • Царевица (ползвам замразена, като я варя предварително - става много бързо; тази в консервите е с добавена захар)
  • Печена червена чушка
  • Пресен магданоз
  • Лилав лук (може и пресен лук)

Начин на приготвяне:
Първоначално сложете замразената царевица да се вари - нужни са й няколко минутки, след като водата е завряла. През това време аз лично измивам боба от консервата в гевгир, не харесвам "соса", в който плува. След като е готова царевицата, се охлажда на студена течаща вода, отново с помощта на гевгир. Нарежете червени печени чушки първо на лентички по дължина, а след това на "квадратчета". Нарежете пресен магданоз и лилав лук на ситно. Всичко се обърква в купа и следва овкусяването - в зависимост от личните предпочитания. Аз използвам:
  • Хималайска сол
  • Сладък червен пипер
  • Съвсем малко лют червен пипер
  • Куркума (много е полезна!)
  • Зехтин
  • Малко доматен сос или чили

Червеният и черният боб са по-богати на протеини, в сравнение с белият и са страхотен източник на протеин, който да добавите в менюто си. Овкусете салатата по Ваш вкус, но не прекалявайте със зехтина.



Bon appetit!

Коментари

Популярни публикации от този блог

Домашно сладко от горски плодове без захар и консерванти

Нискокалорична пица

Летен гювеч с пилешко месо